Tilburgse kinderopvang en kinderdagverblijf 2016

Nieuws

[:nl] Kinderopvang Unikids 2.0 en Tilburg University, een kinderdagverblijf voor iedereen! Kinderdagverblijf Tilburg West, Reit, 2016 01 tekst![:en] Daycare Unikids 2.0 and Tilburg University, a small international nursery for everyone! Nursery Tilburg West, Reit, 2016 01 text!
  • [:nl] Kinderopvang Unikids 2.0 en Tilburg University, een kinderdagverblijf voor iedereen! Kinderdagverblijf Tilburg West, Reit, 2016 01 tekst![:en] Daycare Unikids 2.0 and Tilburg University, a small international nursery for everyone! Nursery Tilburg West, Reit, 2016 01 text!

Kinderopvang 2016

Per 1 januari 2016 gaan er een aantal belangrijke veranderingen plaatsvinden voor de kinderopvang organisaties. De veranderingen zijn zowel voor kinderdagverblijven als peuterspeelzalen en gastouders in Tilburg. Een aantal veranderingen waren al aangekondigd eind 2014 en nu voor 2016 zijn een aantal veranderingen definitief van kracht. Kinderopvang Unikids 2.0 heeft voor u proberen samen te vatten wat de belangrijkste veranderingen zijn vanuit de rijksoverheid en wat er gaat veranderen voor u bij het kinderdagverblijf van kinderopvang Unikids 2.0.

Wilt u meer weten over de veranderingen vanuit de rijksoverheid dan hebben we hier een aantal interessante nieuwsberichten voor u op een rijtje gezet. Kinderopvangtoeslag gaat omhoog, kinderopvang en kinderdagverblijven, onderscheid peuterspeelzalen en kinderopvang verdwijnt, Ontwerpbesluit kinderopvangtoeslag. Heeft u vragen stel ze gerust bij het kinderdagverblijf.


Kinderopvang toeslag gaat omhoog

Voor alle werkende ouders gaat de kinderopvangtoeslag vanaf 1 januari 2016 omhoog. Ouders ontvangen voor elk kind dat naar de opvang gaat meer kinderopvangtoeslag.

– Minister Asscher

Misschien wel de meest belangrijke en meest besproken onderwerp is de verhoging van de kinderopvang toeslag. De vergoeding voor de kinderopvangtoeslag gaat omhoog, vanaf 1 januari 2016 gaat het kabinet 290 miljoen euro extra uitgeven aan kinderopvang. Met het extra geld wil het kabinet de financiële bereikbaarheid van kinderopvang voor ouders verbeteren. Dit heeft het ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid aangekondigd.

Heel mooi, maar wat betekend dat voor u

De veranderingen in de kinderopvang toeslag
Indexering van de maximaal te vergoeden uurprijzen (=maximum uurprijzen) dagopvang, buitenschoolse opvang en gastouderopvang. De maximum uurprijs voor de kinderopvangtoeslag gaat omhoog, dit betekend dat het uurtarief voor dagopvang zal wijzigen van €6,84 naar €6,89 per uur opvang.
Voor het eerste en tweede kind wordt het kinderopvangtoeslagpercentage voor alle ouders verhoogd met 5,8 procent. Hierbij zijn de allerhoogste toeslagpercentages gemaximaliseerd op 93% en 94%. Voor het volledige overzicht van de kinderopvangtoeslagpercentages lees hier meer .
En voor u bij Kinderopvang Unikids 2.0
Indexeringen en verhogingen hebben niet altijd een positief effect wat betekend dat de kosten voor Kinderopvang Unikids 2.0 de afgelopen jaren sterk zijn gestegen. In tegenstelling tot de afgelopen jaren betekend dat dat wij de uurprijs ligt moeten gaan verhogen. In 2016 zal het nieuwe uurtarief €6,84 zijn. Met dit uurtarief kan Kinderopvang Unikids 2.0 u blijven bieden wat we nu bieden. Één uurtarief voor alle vormen van contracten, een uurtarief binnen de kinderopvang toeslag en geen dure flextarieven met toch een flexibel ruilbeleid, een kinderdagverblijf anders dan anders in Tilburg!

De kosten voor u zullen dalen!

Voor zover Kinderopvang Unikids 2.0 nu weet gaan ouders met een verzamelinkomen van 1,5 keer modaal en twee kinderen die drie dagen per week naar de kinderopvang gaan. Er aan gemiddelde kosten van kinderopvang met €106 per maand op vooruit.

Is dit alles, nee er veranderd meer!

Samen met de oudercommissie hebben wij naast de verhoging van het uurtarief ook het oudertevredenheidsonderzoek bekeken en gaan we vanaf 1 januari 2016 de volgende veranderingen meteen doorvoeren.

Openingstijden, mogelijkheid half uurtje eerder open!

Een aantal ouders hebben aangegeven dat het fijn zou zijn als het kinderdagverblijf een half uurtje eerder open zou kunnen om beter aan te kunnen sluiten op de trein of werk buiten Tilburg. Dat maken we vanaf 1 januari voor u mogelijk! De normale openingstijden van het kinderdagverblijf blijven van 7.30 tot 18.30. Indien u graag gebruik wil maken van een half uurtje eerder, verzoeken wij u om dit het liefst 10 werkdagen van te voren aan te geven op het kinderdagverblijf. Zodat wij het rooster van de pedagogisch medewerkers daar op kunnen afstemmen. De kosten voor dit extra half uurtje bedragen €3,42. Geeft u het later aan kunnen wij het niet altijd garanderen of het mogelijk is. Vanwege de noodzakelijke bezetting op een kinderopvang en het rooster van de pedagogisch medewerkers.
7.00 uur naar de opvang is wel heel erg vroeg, dus is het voor u mogelijk om brood mee te geven voor de kinderen. Wij zullen dit dan aanbieden op het kinderdagverblijf.

Dagelijkse bezigheden van de kinderen!

Weten wat uw kind doet op het kinderdagverblijf vinden wij heel belangrijk en daarom gaan we in 2016 weer een ouderavond organiseren. Ouders maak uw borst maar nat, we brengen u terug in uw kindertijd. Terug naar het vinger verven, plakken en knippen onder het genot van een drankje.

 Kinderopvang Tilburg Unikids kinderdagverblijf ouderavond 2015 03 tekst

Kinderopvang Unikids ouderavond 2013

Hier houdt het niet bij op. Wilt u een keer buiten het jaarlijks gesprek een één op één gesprek over uw kind met een medewerker van Kinderopvang Unikids 2,0 is dit geen probleem! U bent altijd vrij een afspraak te maken.
Daarnaast is het ook mogelijk om na het eerste jaar het schrijven van een schriftje voort te zetten. Het team van Kinderopvang Unikids 2.0 vindt het ook leuk om te weten of u een leuk weekend met het gezin heeft gehad in Tilburg, dus zelf schrijven is wel een vereiste!

Opvang Tilburg naar 3.0!

Naast de veranderingen in 2016 heeft de gemeente Tilburg een langere termijn visie voor de kinderopvang en peuterspeelzalen. De ouderbetrokkenheid, kwaliteit van de opvang en het verbeteren van de overgang van kinderen op de kinderopvang naar basisschool zijn hier belangrijke punten in. Kinderopvang Unikids 2.0 deelt deze visie en werkt intensief hier aan mee.

1 januari 2016 moeten dezelfde kwaliteitseisen op het gebied van kindratio gaan gelden voor kinderopvang en peuterspeelzalen. In 2015 zijn hier de eerste stappen ingezet. Uiteindelijk is de doelstelling om de peuterspeelzalen te harmoniseren met de kinderopvang. Oorspronkelijk stond dit gepland voor 2017, helaas is dit uitgesteld tot 2018 vanwege de problematiek voor het aanpassen van het belastingstelsel. In de tussenperiode blijven de peuterspeelzalen onder de gemeente Tilburg vallen.

We zijn bijna klaar!

Kwaliteitseisen voor-en vroegschoolse educatie (VVE) en taaltoetsen voor medewerkers van de kinderopvang en peuterspeelzalen in Tilburg. De gemeente Tilburg biedt aan de kinderopvang en peuterspeelzalen diverse cursussen en certificering aan om de kwaliteit te verhogen. Een aantal kinderopvang organisaties doen hier aan mee, waaronder Kinderopvang Unikids 2.0.

De LEA is een brede samenwerking tussen de gemeente en organisaties voor kinderen als basisschool en kinderdagverblijven. Kinderopvang Unikids 2.0 is daarbij betrokken en heeft de intentieverklaring getekend. Met de intentieverklaring wordt gestreefd naar betere communicatie en samenwerkingsverbanden tussen de organisaties. Een kindcentra behoort tot één van de mogelijkheden. Inmiddels hebben we diverse gesprekken lopen met basisscholen we houden u op de hoogte!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *